Polinézia és Ausztrália

A Magas-Kaukázus és az Elbrusz vonzásában

Időpont: 2022. augusztus 20-29. Az 5.642 m magasra tornyosuló Elbrusz és vidéke az Oroszországi Föderáció és Délnyugat-Ázsia legmagasabb területe is egyben. Nincs ennél óriásibb rétegvulkán egész Eurázsiában (!), s nincs másik ilyen fellegekben rejtőzködő földdarab, változatosabb nyelvi,- történelmi,- néprajzi örökséggel. Hegyvidéki törökök (balkárok; karacsájok; nogajok; egyéb törökök), és kaukázusi népek (kabardok; oszétok; abazák; csecsenek és cserkesz népek) drámai szépségű hazája - megannyi itt járt magyar kutató (pl. Emánuel György, Besse János, Déchy Mór, Bálint Gábor, Zichy Jenő, Szádeczky-Kardoss Lajos) expedícióinak kalandod históriáival. Utazásunk északról indulva járja végig a Magas-Kaukázus legkülönlegesebb völgyeit, egészen azok "végéig", a főgerinc jégbe és hóba temetkezett 5.000 m feletti piramisaiig. Így fedezzük fel többek között a Kubán,- a Teberda,- a Bakszan,- és a Csegem - völgyeit, így pihenünk meg az Elbrusz hómezőinek csendjében. Kaukázusi tartózkodásunk alatt „feltárul” két ősi, mégis szinte ismeretlen autonóm állam, Kabard - Balkárföld és a Karacsáj - Cserkesz Köztársaság számos titka is.

ÉK-Anatólia: A smaragdzöld Fekete-tengeri partvidéktől – Noé bárkájáig

Időpont: 2022. szeptember 9-19. Törökország legtávolabbi és legismeretlenebb vidéke ÉK-Anatólia. A Karadeniz-hegység (Kuzey Anadolu Dağları) felhőkben fürdőző mérsékelt-övi esőerdőitől és Rize lágy, szubtrópusi teaültetvényeitől - a Kis-Kaukázus-, és a Kelet - Anatólia-fennsík jégcsiszolta hegyóriásainak lábaiig egészen egyedülálló természeti változatosság fogadja itt a látogatót. Az írott idők kezdete óta ismert kulturális központok (Trabzon, Erzurum, Kars) vagy az UNESCO világörökségi Ani romvárosa – könyvtárnyi régészeti és építészeti szakirodalom forrásai. A Selyemút; Urartu, vagy a Trapezunti Császárság emlékei, az ókori Róma- és a Perzsa Birodalom, majd később az Oszmánok és a perzsa dinasztiák világméretű küzdelmeinek helyszínei. Biblia tájakat jár itt a tekintet és a bakancs: Itt ered az Eufrátesz, s itt mentette meg - Isten parancsára - fajunkat és a Föld állatvilágát Noé.

Jelenleg nincs utazás Polinézia és Austrália kategóriában

Útjaink feltöltése folyamatban van! Kérjük kísérje figyelemmel ajánlatainkat, iratkozzon fel elektronikus hírlevelünkre.