Utazási feltételek – általános tájékoztató

A fenti tartalmak olvasásához Adobe Acrobat Reader szükséges, amit itt tölthet le.

Jelentkezés az utazásra

Az utazások technikai lebonyolítója:  1000 Út Travel Utazási Iroda

Működési engedély száma:  U-001681/2015

Telefon: (36-1) 354 3990

Az utazásainkra a jelentkezés a szerződés megkötésével és az előleg befizetésével történik. Kérjük, jelentkezéskor olvassa el az utazási szerződésünket (Általános Utazási Feltételek).

Az előleg a részvételi díj 10%-a. A jelentkezést e-mailen, vagy személyesen, vagy írásban fogadjuk el.

Foglaláskor az alábbi adatokra van szükségünk, melyet a jelentkezési lapon kérünk megadni:

  • minden utas útlevél szerinti neve, útlevélszáma, születési dátuma
  • az egyik utas lakcíme, telefonszáma
  • e-mail címe

A Teleki Sámuel Felfedező Klub utazási jelentkezési lap itt tölthető le.

Fizetési feltételek

A részvételi díj tartalmát az egyes programjainknál külön feltüntetjük, azonban az soha nem tartalmazza a vízumügyintézés, a reptéri illeték, a fakultatív programok, az útlemondási biztosítás, valamint a BBP (betegség-, baleset, poggyászbiztosítás) díját.

A befizetés készpénzben vagy átutalással rendezhető.

Az előleg mértéke: a részvételi díj 10%-a. A teljes részvételi díj fizetésének határideje: indulás előtt 35 nappal. Kérjük, tartsák be a határidőt, mivel késedelmes fizetés esetén az irodának jogában áll a helyeket másnak átadni.

Utazási feltételek

Az utazáson való részvétel feltételei:

  • a teljes összeg befizetése
  • az utazáshoz szükséges okiratok megléte (az érvényes útlevélről az utasoknak maguknak kell gondoskodniuk, ennek hiánya miatt felelősséget nem tudunk vállalni, kártérítést nem tudunk adni)

Árváltozás

A repülős utaknál a repülőtéri illeték mértékét a katalógus nyomtatásakor aktuális deviza árfolyamok szerint kalkuláltuk. Emiatt az illeték mértéke változhat. A repülőtéri illeték végleges díját a légitársaságok általában 20 nappal az indulás előtt adják meg. Saját szervezésű útjainknál irodánk 35 nappal az elutazás előtt, a teljes összeg befizetéskor közli az illeték összegét, és ha azt követően ez jelentősen nem változik, akkor az esetleges költség növekedést már nem számoljuk fel az utasok felé.

A honlapunkon látható áraink mindaddig nem változnak, amíg jelentős árfolyamváltozás, vagy gázolajár-emelkedés ezt nem indokolja. Az árainkat 300 Ft/1 EUR és 260 Ft/1 USD árfolyamon kalkuláltuk.

Amennyiben az eredetileg lefoglalt utazására a későbbiekben akciós ár jelenik meg, abban az esetben az eredeti részvételi díjat nem lehet lecsökkenteni.

Társítás

Saját szervezésű útjainknál vállaljuk az azonos neműek társítását. Amennyiben ez nem valósítható meg, abban az esetben az utasnak 35 nappal az indulás előtt az egyágyas felárat fizetnie kell, vagy a szerződéstől kötbérmentesen elállhat.

Társítás esetén a szobatárs személyével kapcsolatos reklamációt nem tudunk elfogadni

Voucher – utastájékoztató

A voucher-t (melyen az adott utas által megrendelt és befizetett szolgáltatások szerepelnek) és az utas tájékoztatót az indulás előtt kb. 1 héttel juttatjuk el az utasainkhoz.

Saját szervezésű útjainknál kb. egy héttel az indulás előtt készül el a teljes utas anyag (útlevél a vízummal, voucher, repülőjegy, stb.), amelyért vagy befáradhatnak az irodánkba, és személyesen vehetik át, vagy a repülőtéren, 2 órával a gépindulás előtt a kollégánktól kapják meg.

Egyes programoknál nincs repülőtéri képviselet a csoport indításánál, ebben az esetben az anyagot időben eljuttatjuk az utasainknak.

Vízum

A nem Európai Uniós országok általában vízumkötelesek. Oroszország leírásánál és a honlapunkon minden szükséges információt megtalál, mely a vízum beszerzéséhez szükséges. Oroszországbeli, illetve egyes FÁK-államokbeli vízumügyintézését bízza szakavatott munkatársainkra. Társas útjaink vízumoztatásánál az utas által benyújtandó dokumentumok meglétéért az utas felel, azok hiányában és annak következtében felmerült károkért az utazási iroda nem vállal felelősséget.

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)

Irodánk a QBE Atlasz Biztosítóval áll szerződésben. A biztosítás a világ összes országára érvényes.

Amennyiben biztosítási káresemény történik, a kötvényben megadott telefonszámon a biztosítót a lehető legrövidebb időn belül (de maximum 24 órán belül) értesíteni kell. Ha előzetes jóváhagyás nélkül vesz igénybe egészségügyi szolgáltatást, akkor a felmerült költségeket a biztosító max. 150 Euro értékhatárig téríti meg.

Nem lehetett biztosított az a külföldi állampolgár, akinek nincs magyar hatóság által kiállított okmánya és 30 napnál hosszabb időre utazik külföldre, illetve az állandó lakóhelye szerinti országba szándékozik utazni.

Útlemondási biztosítás

Az útlemondási biztosítást a részvételi díj általában nem tartalmazza (a kivételeket minden esetben feltüntetjük).

800.000 Ft feletti részvételi díj esetében nem köthető útlemondási biztosítás.

Saját szervezésű útjainknál az önrész mértéke: 20%.

Kérjük, mielőtt lemondaná a már befizetett utazását, olvassa át az útlemondási biztosítási szabályzatot, amely a honlapunkon megtalálható vagy vegye fel a kapcsolatot az ügyintézőnkkel, ugyanis a biztosító nem minden esetben fizeti vissza a kártérítési összeget. A kivételek részletes felsorolása a szabályzatban olvasható.